Жасымық пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жасымық 100, су 300, пияз 10, сәбіз 10, балдыркөк 10, май 10, кілегей 20, жұмыртқа 1/2 дана, нан 30, тұз.
Сипаттамасы Жасымықты мұқият сұрыптайды, жуады, сумен жауып, пияз, сәбіз және балдыркөк тамырын қосып қайнатады (Жуады, тазалайды, бірақ турамайды). Дәміне қарай тұздалады, көкөністер алынады, жасымық сұйықтықпен бірге сүртіледі. Алынған пюре сыпырғышпен ұрылады және қайтадан електен сүртіледі. Тым қалың пюре сорпамен сұйылтылған. Пюре қайнатпаға енгізіледі, сорпа қайнатылады, сары май, кілегей мен жұмыртқаның сарысы салынады. Сорпаға ақ наннан жасалған крутондар беріледі.