Жасымықтан жасалған сорпа-кілегей
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жасымық 100, пияз 50, сарымсақ 5, ұн 10, зәйтүн майы 10, крутон 30, жұмыртқа 1/2 дана., ұнтақталған қызыл және қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Жасымықты қайнатыңыз, майдалап туралған пиязды, сарымсақты қосып, бәрін дайын болғанға дейін жеткізіп, електен сүртіңіз. Ұнды өсімдік майына жібереді, ұнтақталған қызыл және қара бұрыштарды енгізеді, ұнды сорпамен немесе жасымық сорпасымен сұйылтады және пюре жармасымен біріктіреді. Содан кейін сорпа тұздалады. Ол кішкене крутондармен және майдалап туралған тік жұмыртқамен бірге беріледі.