Балық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Сорпа үшін: балық 100, сәбіз 20, балдыркөк 10, ақжелкен 5, ұн 5, жұмыртқаның сарысы 1/3 дана, фрикаделькалар үшін: треска филесі 50, жұмыртқаның ақтығы 1/3 дана, крахмал 5, қаймақ 10, ұнтақталған жаңғақтар 5, тұз.
Сипаттамасы Сорпаны балықтың, бастың, сүйектің кесектерінен қайнатады, оған сәбіз, балдыркөк, ақжелкен салып, дайын болғанға дейін - қуырылған ұнды салады. Дайын сорпа қалың електен сүзіледі, майдалап туралған сәбіз, балық филесі котлеттері, тұз, бұрыш қосылады, тағы 5-10 минут қайнатылады және оттан шығарар алдында сарысы енгізіледі. Котлеттер треска филесінен немесе басқа балықтардан шайқалған ақуыздармен, крахмалмен, қаймақпен, ұнтақталған жаңғақтармен, тұзбен дайындалады және тұзды суға бөлек 10-15 минут қайнатылады.