Бурбот қосылған картоп сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 гр. - балық. 3-5 дана. - картоп. 1 дана. - сәбіз. 1/2 тамыр - ақжелкен. ас қасық. қасық - май. 3 бұршақ - қара және хош иісті бұрыш, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Алдымен балық қорын дайындаңыз. Ол үшін балықты филеге кесу арқылы алынған жуылған омыртқа мен құйрық бөліктерін ыдысқа салып, 1 литр салқын су құйып, қайнатыңыз, көбікті алып, 20-30 минут қайнатыңыз, содан кейін сүзіңіз. Қайнаған сорпаға тазартылған және туралған картопты, сәбізді, туралған пиязды, ақжелкен тамырын салып, баяу отта 10-15 минут қайнатыңыз. Содан кейін балық кесектерін, дәмдеуіштерді, тұзды қосып, тағы 15-20 минут пісіруді жалғастырыңыз. Қызмет көрсетер алдында сорпаға еріген сары майды құйып, үстіне майдалап туралған шөптерді себіңіз.