Інжу арпа және кальмар қосылған матрос солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балық филесі - 100 г, кальмар - 50 г, пияз - 40 г, ақжелкен тамыры - 15 г, тәтті бұрыш - 15 г, май - 20 г, қызанақ пюресі - 20 г, тұздалған қияр - 40 г, каперс - 20 г, інжу арпа - 15 г, қара зәйтүн - 10 г, бұрыш, тұз, шөптер. Пиязды, ақжелкенді, тәтті капсикумды ұсақтап тураңыз, жұмсақ болғанша баяу отта маймен және пюре қызанақпен құтқарыңыз. Тұздалған қиярды қабығы мен тұқымынан аршып, белдеулеріне турап, сорпасын қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Кальмарды тазалаңыз, пісіріңіз, салқындатыңыз, белдеулеріне кесіңіз. Балық филесін (Хек, треска, мерлуза, алабұға және т.б.) 35-40 г кесектерге кесіңіз. Інжу арпасын қайнаған суға құйып, баяу отта 1,5-2 сағат қайнатыңыз, содан кейін сүзіп, қайнаған суға немесе балық сорпасына салып, 15-20 минут қайнатыңыз. Қуырылған көкөністерді, каперстерді қосып, жарма дайын болғанға дейін пісіріңіз, содан кейін дайындалған қияр, балық, лавр жапырағы, бұрыш бұршағы, тұз қосып, балық дайын болғанға дейін пісіріңіз. Ходжеподж қосылған табаққа қызмет еткен кезде туралған кальмарды, лимон дөңгелегін, шөптерді салыңыз.