Капитан-балықтан жасалған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балық - 150 г, тұздалған қияр - 50 г, пияз - 40 г, май - 10 г, томат пюресі - 20 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Балықты сүйексіз филеге кесіңіз, оны бөліктерге бөліңіз, сұйылтылған сірке суын себіңіз және суықта 30 минут ұстаңыз. Сорпаны басынан (желбезексіз) және сүйектен пісіріңіз. Пиязды ұсақтап тураңыз, майға аздап қуырыңыз, соңында томат пюресін қосыңыз. Тұздалған қияр, қабығы аршылған, жұқа тілімдерге кесілген. Сорпаны сүзіп алыңыз, оған қияр салыңыз, 15-20 минут қайнатыңыз, содан кейін қызанақ пюресі қосылған қуырылған пиязды, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын, тұзды және балық кесектерін қосыңыз. Дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде табаққа туралған жасыл ақжелкен мен лимон тілімін салыңыз.