Теңіз қабыршағы бар солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тарақ - 100 г, пияз - 100 г, тұздалған қияр - 60 г, сәбіз - 30 г, каперс - 10 г, зәйтүн - 10 г, қызанақ-макарон - 20 г, еріген сары май - 20 г, қаймақ - 20 г, лимон - 1/10 дана., ақжелкен тамыры - 10 г, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, ұнтақталған қара бұрыш, ақжелкен, тұз. Пиязды жарты сақинаға кесіңіз, маймен қуырыңыз, томат пастасын қосып, дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Тарақ етін қайнаған тұзды суға салып, сәбіз, ақжелкен тамыры, қара бұрыш бұршағын қосып, 10 минут қайнатыңыз. Қайнатылған тарақ етін жұқа тілімдерге кесіңіз. Тарақты қайнатқаннан кейін алынған қайнаған сорпаға қуырылған пиязды, аршылған және кішкене кесектерге кесілген тұздалған қиярды, каперстерді, ұнтақталған қара бұрышты, лавр жапырағын салып, 5-10 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында ходжеподжды қаймақпен дәмдеңіз және қайнатыңыз. Ходжеподж қосылған табаққа қызмет еткенде, қайнатылған теңіз қырыққабатының тілімдерін, қара зәйтүнді, лимонның бір бөлігін, майдалап туралған жасыл ақжелкенді салыңыз.