Жаңа қырыққабаттан жасалған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы тарақпен Тарақ - 150 г, жаңа қырыққабат - 150 г, картоп - 120 г, сәбіз - 70 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 50 г, қызанақ пастасы - 15 г, еріген сары май немесе маргарин - 20 г, қаймақ - 20 г, ақжелкен немесе аскөк, тұз. Дайындалған тарақты қара бұрыш бұршағы, сәбіз, ақжелкен тамыры немесе балдыркөк қосылған тұзды суға 10 минут қайнатыңыз. Қайнатылған тарақ етін ұсақтап тураңыз, сорпаны сүзіңіз. Сәбізді, пиязды тілімдерге немесе текшелерге кесіңіз, майға қуырыңыз, томат пастасын қосыңыз. Қырыққабатты төртбұрыштап немесе жолақтарға, картопты тілімдерге кесіңіз. Қырыққабатты қайнатқаннан кейін алынған қайнаған сорпаға салып, қайнатыңыз, картопты, қуырылған тамырларды, пиязды қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын қырыққабат сорпасын тұздап алыңыз. Қызмет көрсету кезінде қырыққабат сорпасы бар табаққа қайнатылған қырыққабат, қаймақ және майдалап туралған көк кесектерін салыңыз.