Алма мен қызанақ қосылған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа қырыққабат - 130 г, картоп - 80 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, жаңа піскен қызанақ - 50 г, алма - 40 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, ұн - 5 г, шөптер, тұз. Пиязды тілімдерге бөліп, жартылай дайын болғанға дейін құтқарыңыз. Сәбіз мен ақжелкенді жолақтарға кесіңіз, қуырылған пиязбен араластырыңыз және тағы 5-10 минут өткізуді жалғастырыңыз. Содан кейін сорпаны құйып, дайын болғанға дейін жабық ыдыста қайнатыңыз. Жаңа қырыққабатты ұсақтап тураңыз, күйдіріңіз, қайнаған сорпаға салыңыз және 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін, тілімдерге кесілген картопты, бұқтырылған көкөністерді қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз, содан кейін қырыққабат сорпасын пассивті ұнмен дәмдеңіз, тілімдерге кесілген қызанақты, қышқыл сорттардың жаңа алмаларын салып, дайын күйге келтіріңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақты табаққа салыңыз.