Саңырауқұлақтар қосылған цуккини сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен ақ саңырауқұлақтар - 60 г, цуккини - 100 г, картоп - 75 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен, балдыркөк - 10 г, жасыл пияз - 15 г, жаңа піскен қызанақ - 40 г, май - 10 г, қаймақ - 10 г, аскөк - 5 г. Картоп пен цуккиниді қалыңдығы шамамен 0,5 см кесектерге, тамырларын тілімдерге бөліп, маймен құтқарыңыз. Өткізу аяқталғанға дейін 2-3 минут бұрын 2-2,5 см кесектерге кесілген жасыл пиязды қосыңыз. Тазартылған және жуылған саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, қайнаған сорпаға салып, шамамен 20-30 минут қайнатыңыз. Саңырауқұлақтар қосылған сорпаға тамыр, картоп қосып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-6 минут бұрын цуккини, қызанақ салып, дәміне қарай сорпаны дәмдеңіз.