Жаңа піскен саңырауқұлақтар қосылған картоп сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен ақ саңырауқұлақтар - 55 г, картоп - 175 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, қызанақ - 30 г, ас маргарині - 5 г, қаймақ - 10 г, шөптер. Жаңа піскен порчини саңырауқұлақтарының аяқтарын ұсақтап турап, маймен құтқарыңыз, қақпақтарын ұсақтап турап, сорпада немесе суда 30-40 минут қайнатыңыз. Тамырларды тілімдерге кесіңіз, пиязды тураңыз және бәрін маймен бірге құтқарыңыз. Картопты текшелер немесе дойбы түрінде кесіңіз. Саңырауқұлақтардың, сәбіздің, ақжелкеннің, пияздың, картоптың қуырылған аяқтарын қайнаған етке, сүйек сорпасына немесе суға салып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын туралған қызанақ пен тұзды қосыңыз. Қаймақ пен шөптермен бірге қызмет етіңіз.