Жаңа саңырауқұлақтар қосылған цуккини сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен ақ саңырауқұлақтар - 83 г, кәді - 100 г, картоп - 50 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, балдыркөк - 5 г, жасыл пияз - 15 г, қызанақ - 40 г, сары май немесе кілегейлі маргарин - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер. Картоп пен цуккиниді қалыңдығы шамамен 0,5 см тілімдерге кесіңіз.Тамыры, тілімдерге кесіңіз, майға ағызыңыз және пісіру аяқталғанға дейін 2-3 минут бұрын 2-2,5 см кесектерге кесілген жасыл пиязды қосыңыз. Дайындалған саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, қайнаған сорпаға немесе суға салып, 20-30 минут қайнатыңыз, сақталған тамырларды, картопты қосып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 5-10 минут қалғанда цуккини, қызанақ және тұз салыңыз. Қаймақ пен шөптермен бірге қызмет етіңіз. Сорпаны сүтпен (200 г) дайындауға болады.