Мидия немесе кальмар қосылған жазғы сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 200-250 г қайнатылған трепанг немесе мидия, 5-6 дана. қызылша, 4 картоп, 1 сәбіз, 1/2 ақжелкен тамыры, 50-60 г жасыл пияз, 1 бас пияз, 200 г шпинат, 200 г немесе 400 г қымыздық, 2 ас қасық. сары май қасықтары, 1 шай қасық түйіршіктелген қант, 4 шай қасық қаймақ, 2 жұмыртқа, 1/2 шай қасық майдалап туралған аскөк.
Сипаттамасы Тамырларды тілімдерге кесіңіз, қайнатылған мидияларды немесе кальмарды тілімдерге кесіңіз де, пиязды өткізіңіз. Өткізу аяқталғанға дейін 2-5 минут бұрын 2-2,5 см қауырсындарға кесілген жасыл пиязды қосыңыз. Қызылшаны тұтас түйнектерге қайнатыңыз, қабығын аршып, тілімдерге кесіңіз. Картопты тілімдерге немесе тілімдерге кесіңіз. Жуылған шпинат пен қымыздықтың үлкен жапырақтарын 2-3 бөлікке кесіңіз. Қайнаған сорпаға қызылша, картоп, пісірілген тағамдар, тұз, дәмдеуіштерді салып, 20 - 25 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 5-6 минут қалғанда алдымен шпинатты борщқа, сосын қымыздыққа салып, дәміне қарай қант, сірке суын құйыңыз. Қызмет көрсету кезінде әр табаққа жұмыртқа тілімін салыңыз. Сары май, аскөк, қаймақ қосыңыз.