Мидия немесе кальмар қосылған жазғы сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
200-250 г қайнатылған трепанг немесе мидия
5-6 дана. қызылша
4 картоп
1 сәбіз
1/2 ақжелкен тамыры
50-60 г жасыл пияз
1 бас пияз
200 г шпинат
200 г немесе 400 г қымыздық
2 ас қасық. сары май қасықтары
1 шай қасық түйіршіктелген қант
4 шай қасық қаймақ
2 жұмыртқа
1/2 шай қасық майдалап туралған аскөк.
5-6 дана. қызылша
4 картоп
1 сәбіз
1/2 ақжелкен тамыры
50-60 г жасыл пияз
1 бас пияз
200 г шпинат
200 г немесе 400 г қымыздық
2 ас қасық. сары май қасықтары
1 шай қасық түйіршіктелген қант
4 шай қасық қаймақ
2 жұмыртқа
1/2 шай қасық майдалап туралған аскөк.
Сипаттамасы Тамырларды тілімдерге кесіңіз, қайнатылған мидияларды немесе кальмарды тілімдерге кесіңіз де, пиязды өткізіңіз. Өткізу аяқталғанға дейін 2-5 минут бұрын 2-2,5 см қауырсындарға кесілген жасыл пиязды қосыңыз. Қызылшаны тұтас түйнектерге қайнатыңыз, қабығын аршып, тілімдерге кесіңіз. Картопты тілімдерге немесе тілімдерге кесіңіз. Жуылған шпинат пен қымыздықтың үлкен жапырақтарын 2-3 бөлікке кесіңіз. Қайнаған сорпаға қызылша, картоп, пісірілген тағамдар, тұз, дәмдеуіштерді салып, 20 - 25 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 5-6 минут қалғанда алдымен шпинатты борщқа, сосын қымыздыққа салып, дәміне қарай қант, сірке суын құйыңыз. Қызмет көрсету кезінде әр табаққа жұмыртқа тілімін салыңыз. Сары май, аскөк, қаймақ қосыңыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Мидия немесе кальмар қосылған жазғы сорпа пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 2 мин. Из продуктов вам понадобятся 200-250 г қайнатылған трепанг немесе мидия, 5-6 дана. қызылша, 4 картоп, 1 сәбіз, 1/2 ақжелкен тамыры, 50-60 г жасыл пияз, 1 бас пияз, 200 г шпинат, 200 г немесе 400 г қымыздық, 2 ас қасық. сары май қасықтары, 1 шай қасық түйіршіктелген қант, 4 шай қасық қаймақ, 2 жұмыртқа, 1/2 шай қасық майдалап туралған аскөк.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz