Кептірілген саңырауқұлақтар қосылған қызылша шыңдарынан жасалған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептірілген ақ саңырауқұлақтар - 10 г, шыңдары бар жас қызылша - 100 г, картоп - 40 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, жаңа піскен қызанақ - 40 г, цуккини - 50 г, май - 10 г, қаймақ - 15 г, тұз, дәмдеуіштер, шөптер. Бұл борщты картоп пен көкөністердің қайнатпасында пісіріңіз. Тамырлар мен қызылшаны тілімдерге, ал кесінділерді 2-3 см кесектерге кесіп, маймен 10-15 минут жабық ыдыста өткізіңіз. Жуылған қызылша жапырақтарын ұнтақтаңыз. Цуккини мен картопты тілімдерге кесіңіз. Құтқарылған көкөністерді қайнаған сорпаға салыңыз, сорпаны қайтадан қайнатыңыз, қызылша жапырақтарын, картопты қосып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 8-10 минут қалғанда туралған қайнатылған саңырауқұлақтарды, цуккиниді, қызанақты, дәмдеуіштерді, тұзды салыңыз. Борщқа қаймақ пен шөптермен бірге қызмет етіңіз.