Ақ қырыққабаттан жасалған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабат - 160 г, репа - 15 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, пияз - 10 г, қызанақ - 45 г, ұн - 3 г, ас маргарині - 10 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Тамырларды (репа, сәбіз, ақжелкен) және пиязды (пияз және пияз) тілімдерге немесе текшелерге кесіп, маймен бірге құтқарыңыз. Қырыққабатты 2-3 см кесектерге, ал ерте қырыққабатты (сабағымен бірге) 5-6 см кесектерге кесіңіз. Ақ қырыққабаттың кейбір кеш сорттары қырыққабат сорпасына жағымсыз иіс пен ащы дәм береді, мұндай қырыққабатты салмас бұрын қайнаған суға 2-3 минут батырады. Қырыққабатты қайнаған сорпаға немесе суға салып, қайнатыңыз, тамырларын, "Букетін" қосып, 30-40 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын қырыққабат сорпасын сүзілген ақ тұздықпен, тұзбен, дәмдеуіштермен (лавр жапырағы, бұрыш), қызанақ пюресі немесе туралған қызанақпен дәмдеңіз.