Савой қырыққабаты мен ет қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 60 г, сүйек - 150 г, савой қырыққабаты - 80 г, сәбіз - 30 г, репа - 30 г, ақжелкен - 20 г, майшабақ - 10 г, пияз - 20 г, пияз (ақ бөлігі) - 15 г, қызанақ - 30 г, дәмдеуіштер. Сәбізді, шалқанды, ақжелкенді, балдыркөкті тілімдерге кесіңіз, шалқанды қайнаған сумен күйдіріңіз (2-3 минут), ұсақ пиязды тазалап, тұтас бастарға қалдырыңыз, пиязды 3-4 см кесектерге кесіңіз, савой қырыққабатын кесіңіз. кішкене тілімдерге немесе дойбыға салып, содан кейін қайнаған суға 2-3 минут салып қойыңыз. Дайындалған көкөністерді кастрюльге бөлек гүл шоқтары түрінде салыңыз. Алдымен савой қырыққабатын мықтап салыңыз, ал оның жанына әр түрлі тамырлар мен пиязды салыңыз. Көкөністерді туралаңыз, мөлдір ыстық ет сорпасын маймен құйыңыз (Көкөністер тек сорпамен жабылатын етіп), содан кейін лавр жапырағы, бұрыш бұршағы мен қалампырды қосыңыз (10 порцияға 3-4 дана), кастрюльді жауып, қайнатыңыз. Көкөністерді одан әрі пісіретін шкафта пісіріңіз. Бөлек, тілімдерге кесілген қызанақты аз мөлшерде сорпамен бірге жіберіңіз.