Әр түрлі көкөністерден жасалған сорпа-кілегей
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүт - 250 г, сорпа немесе қайнатпа - 150 г, сәбіз - 30 г, ақ қырыққабат - 40 г, картоп - 40 г, репа немесе рутабага - 30 г, жаңа бұршақ - 10 г, пияз және пияз - әрқайсысы 10 г, ұн - 10 г, май - 10 г, кілегей - 50 г немесе сүт - 75 г. Сәбізді, шалқанды немесе рутабаганы табақтарға кесіңіз. Пиязды ұсақтап турап, маймен аздап қайнатыңыз, содан кейін қайнаған суға күйдірілген сәбізді, шалқанды немесе рутабаганы (Ащысын кетіру үшін), қырыққабатты, сондай-ақ күйдірілген, жаңа піскен бұршақты қосып, бәрін бірге қайнатыңыз. сорпа дайын болғанға дейін. Сүт тұздығын бөлек дайындаңыз. Пюре көкөністерді сүзілген тұздықпен біріктіріңіз, сорпамен немесе сорпамен пюре сорпасының консистенциясына дейін сұйылтыңыз, қайнатыңыз және оттан алыңыз, дәміне қарай май мен кілегей қосыңыз. Бөлек, текшелер түрінде, бір порцияға 15-20 г бірдей көкөністерден (сәбіз, репа, бұршақ) гарнир дайындаңыз. Сорпаға кішкене крутондарды беруге болады. Жаңа піскен бұршақты консервіленген бұршақпен алмастыруға болады.