Көкөністер мен шөптер қосылған сорпа (Көктем)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет, тауық еті немесе аң сорпасы - 400 г, гүлді қырыққабат - 30 г, сәбіз - 30 г, репа - 15 г, ақжелкен - 10 г, балдыркөк - 5 г, бұршақ (бұршақ) немесе бұршақ жаңа піскен немесе консервіленген - 30 г, спаржа - 20 г, шпинат - 10 г. Көкөністер жиынтығына мыналар кіруі мүмкін: сәбіз, репа, ақжелкен, ақжелкен, гүлді қырыққабат, спаржа, жаңа піскен немесе консервіленген бұршақ бұршақтары, жаңа піскен немесе консервіленген бұршақ, шпинат немесе салат. Сәбізді, шалқанды, ақжелкенді, ақжелкенді ұзындығы 2-2,5 см, қалыңдығы 3 мм кесектерге кесіп, сорпада немесе тұзды суда дайын болғанға дейін пісіріңіз. Түсті қырыққабатты ұсақ түйіршіктерге бөліңіз, спаржаны тамырымен бірдей етіп тураңыз, бұршақ бүршіктерін гауһар етіп, шпинат жапырақтарын бөліктерге бөліңіз. Көкөністердің әр түрін тұзды суға бөлек-бөлек пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде барлық пісірілген көкөністерді араластырыңыз, сорпада қыздырыңыз, бір бөлігін табаққа салыңыз да, мөлдір сорпаны құйыңыз.