Тұшпара, тамыр және бұршақ қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет, тауық еті немесе ойын сорпасы - 400 г, сәбіз, репа, ақжелкен - әрқайсысы 25 г, жасыл бұршақ - 15 г, тұшпара массасы үшін: жаңғақ немесе тауық еті - 30 г, сүт - 15 г, май - 2 г, жұмыртқа (ақуыз) - 4 г.Сәбізді, репа мен ақжелкенді диаметрі 1,5 - 2 см тілімдерге бөліп, сорпада пісіріңіз. Дайын тамырларды қайнатылған жасыл бұршақпен араластырыңыз. Жаңғақ жаңғағынан немесе тауық етінен тұшпара массасын дайындап, тұшпараларды кесіңіз. Гарнирді табаққа салыңыз да, мөлдір сорпамен жабыңыз. Толтырылған ойын тұшпарасы бар сорпа Ойын сорпасы - 400 г, тұшпара массасы үшін: ойын филесі - 60 г, сүт - 30 г, жұмыртқа (Ақуыз) - 7 г, май - 5 г, көкөністер: сәбіз - 25 г, ақжелкен немесе ақжелкен - 10 г, бұршақ консервілері - 10 г, шпинат - 10 г. Көкөністерді кішкене текшелерге кесіңіз, дайын болғанға дейін маймен құтқарыңыз, бұршақ қосыңыз. Туралған шпинатты бөлек пісіріңіз. Кнель массасын жоғарыда сипатталғандай етіп дайындаңыз. Кішкене бөліктерге арналған қалыптарды маймен майлаңыз, оларға 5-6 мм қабаты бар тұшпара массасын салыңыз, ортасын дайындалған көкөністермен толтырыңыз және сол тұшпара массасының қабатымен жабыңыз. Массаның жоғарғы бөлігін сәбіз кесектерімен, шөптермен безендіріп, су моншасында термиялық өңдеуден өткізіңіз. Шығарылғанға дейін тұшпара массасы мен көкөністерден жасалған дайын себеттерді сорпада су моншасында сақтаңыз. Қызмет көрсету кезінде себеттерді, шпинатты табаққа салыңыз да, мөлдір сорпаны табаққа салыңыз, пирогтарды бөлек беруге болады.