Ойын себеттері бар сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет, тауық еті немесе ойын сорпасы - 400 г, сәбіз және репа - әрқайсысы 25 г, ақжелкен - 10 г, шпинат - 5 г, май - 5 г, тұшпара массасы үшін: жаңғақ етінің еті - 60 г, сүт - 30 г, сары май - 5 г, жұмыртқа (ақуыз) - 7 г.Көкөністерді кішкене текшелерге кесіңіз, аздап құтқарыңыз және дайын болғанға дейін сорпаға жіберіңіз (Сұйықтықты пісірудің соңына дейін буландырыңыз). Шпинатты турап, пісіріп, көкөністермен араластырыңыз. Жаңғақ жаңғағынан тұшпара массасын дайындаңыз. Кішкене үлестірілген қалыптарды маймен майлаңыз, оларға 5-6 мм қабаты бар кнель массасын салыңыз, ал үстіне дайындалған көкөністерді салыңыз, оларды үстіне кнель массасының қабатымен жабыңыз (5-6 мм). Себеттерді сәбіз, шөптермен безендіріп, су моншасында пісіріңіз. Тұшпара массасы мен көкөністерден жасалған дайын себеттерді сорпада су моншасында сақтаңыз. Қызмет көрсету кезінде оларды табаққа салыңыз да, мөлдір сорпаны құйыңыз.