Тұшпара қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сәбіз - 20 г, репа - 10 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 10 г, пияз - 10 г, май - 5 г, шөптер, тұшпара үшін: жарма - 30 немесе ұн - 40 г, май - 5 г, жұмыртқа - 10 г, сорпа - 60 г. Сәбіз, репа, ақжелкен мен пиязды текшелерге турап, майға бірге қайнатыңыз. Қуырылған көкөністерді қайнаған сорпаға салыңыз да, баяу отта 20 минут қайнатыңыз. Қамырдан жасалған тұшпараны екі қасықтың көмегімен кесіп, дайындалған сорпада 5-6 минут баяу отта пісіріңіз. Тұшпара ыстық сорпаның бетінде қалқып тұруы керек. Тұшпараның көп мөлшерін дайындаған кезде, қамырды салқындатыңыз (Дәміне қарай қамырға майдалап туралған көк қосуға болады). Қамырды үстелге жайып, ұн қосып, суға жұқа жолақтар жасап, олардың бірнешеуін тегістеп, гауһар тастар, шаршылар және т.б. пішінде кесіңіз. Тұшпараны сорпада кастрюльге пісіріңіз, су моншасында сақтаңыз. Тұшпараға қызмет еткен кезде, олар қайнатылған сорпаның бір бөлігі бар табаққа салыңыз, көкөністермен бірге сорпаны құйып, шөптерге себіңіз.