Тұшпара қосылған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ қырыққабат - 40 г, картоп - 40 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, балдыркөк тамыры - 10 г, пияз - 20 г, тұздалған қияр - 30 г, май - 10 г, қаймақ - 10 г, тұз, тұшпара үшін: бидай ұны - 20 г, сүт - 30 г, жұмыртқа - 1/5 дана., сары май - 5 г, тұз. Саңырауқұлақ сорпасында немесе көкөніс сорпасында үйдегі маринадталған қияр сияқты пісіріңіз. Ұннан немесе картоптан жасалған тұшпараны бөлек дайындаңыз. Сары майды, тұзды кастрюльге сүтпен немесе сорпамен салыңыз, қайнатыңыз, еленген ұнды құйыңыз, бірнеше минут қайнатыңыз. Осыдан кейін, қамырды оттан алыңыз, қамырды жақсылап илей отырып, шикі жұмыртқаны енгізіңіз. Кішкене тұшпараны шай қасықпен кесіңіз (Әрқайсысы 10-12 дана. бір порцияға). Ұн тұшпарасын алдымен сорпада немесе аздап тұздалған суда қайнату керек (Қайнағаннан кейін 2-3 минут ішінде). Ұзақ қайнату кезінде тұшпараның пішіні өзгереді, өнімнің сапасы нашарлайды. Тұздалған қияр қосылған табаққа қызмет еткен кезде тұшпара мен қаймақ салыңыз.