Тұшпара қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сүйектер - 100 г, ашытылған қырыққабат - 100 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 25 г, томат пюресі - 20 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, тұшпара үшін: ұн - 40 г, еріген сары май - 5 г, жұмыртқа - 1/2 дана., сорпа - 50 г, тұз. Кәдімгі қырыққабат сорпасын қырыққабаттан пісіріңіз. Еріген сары майды, тұзды сорпасы бар кастрюльге салыңыз, қайнатыңыз, еленген ұнды үздіксіз араластыра отырып құйыңыз және алынған қамырды 5-10 минут қыздырыңыз. Осыдан кейін массаны 60-70 С дейін салқындатыңыз, шикі жұмыртқаны қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Дайындалған қамырды кондитерлік қапшыққа салыңыз, тұшпараны сорпаға сығыңыз және 7-10 минут баяу отта пісіріңіз. Тұшпараны үстелге берген кезде қырыққабат сорпасына салыңыз.