Тұшпара қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қаз немесе үйрек - 50 г, қызылша - 80 г, жаңа қырыққабат - 60 г, сәбіз - 20 г, пияз - 20 г, ақжелкен тамыры - 5 г, томат пюресі - 15 г, сарымсақ - 2 г, еріген сары май - 10 г, ұн - 5 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 5 г, тұз, тұшпара үшін: ұн - 40 г, еріген сары май - 5 г, жұмыртқа - 1/2 дана., сорпа - 60 г, тұз. Борщты қаз немесе үйрекпен әдеттегідей пісіру ұсынылады. Еріген сары майды, тұзды сорпасы бар кастрюльге салыңыз, қайнатыңыз, еленген ұнды үздіксіз араластыра отырып құйыңыз және алынған қамырды 5-10 минут қыздырыңыз. Осыдан кейін массаны 60-70 С дейін суытып, ұнтақталған қызыл бұрыш, лавр жапырағы, шикі жұмыртқа қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Дайындалған қамырды кондитерлік қапшыққа салыңыз, сорпаға сығыңыз және 7-10 минут баяу отта пісіріңіз. Тұшпараны қызмет еткен кезде борщқа салыңыз. Консервіленген бұршақ және шошқа майы қосылған борщ Консервіленген бұршақ - 50 г, қызылша - 100 г, жаңа қырыққабат - 50 г немесе ашытылған - 40 г, картоп - 60 г, сәбіз - 20 г, пияз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, томат пюресі - 15 г, еріген шошқа майы - 10 г, қаймақ - 15 г, қант - 5 г, 3% сірке суы - 5 г, сарымсақ - 2 г, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, аскөк көктері. Қырыққабатты дойбыға, картопты текшелерге, тамырлар мен қызылшаны жолақтарға кесіп, борщты әдеттегідей пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін 10 минут бұрын консервіленген бұршақты борщқа салыңыз да, тұзбен езілген сарымсақпен дәмдеңіз.