Бұршақ және фрикаделькалар қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 80 г, жаңа қырыққабат - 40 г немесе ашытылған - 30 г, картоп - 20 г, үрме бұршақ - 20 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен- ка - 5 г, пияз - 20 г, сарымсақ - 2 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, маргарин - 10 г, қант - 5 г, сірке суы 3%- 3 г, қаймақ - 10 г, шөптер, фрикаделькалар үшін: сиыр еті - 75 г, пияз - 8 г, су - 7 г, сары май - 5 г, жұмыртқа - 4 г, тұз, бұрыш. Көкөністерді белдеулеріне кесіңіз, қызылшаны дайындаңыз, борщты әдеттегідей сарымсақ қосып пісіріңіз. Бұршақтарды бөлек қайнатыңыз және оларды борщқа сорпамен бірге дайын болғанға дейін 10-15 минут бұрын қосыңыз. Котлеттерді дайындаңыз, пісіріңіз және су моншасында сақтаңыз. Пісірілген котлеттерден қалған сорпа борщты дайындау үшін қолданылады. Борщқа фрикаделькалар (10 дана), қаймақ және шөптермен бірге қызмет етіңіз.