Сібір борщы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 80 г, жаңа қырыққабат - 40 г, картоп - 20 г, үрме бұршақ - 20 г, пияз - 20 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 5 г, сарымсақ - 2 г, томат пюресі - 15 г, қант - 5 г, сірке суы 3%- 5 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер, тұз, фрикаделькалар үшін: сиыр еті - 80 г, пияз - 10 г, сары май - 5 г, жұмыртқа - 1/4 дана., су - 10 г, тұз, ұнтақталған қара бұрыш. Етті ет тартқыштан бірнеше рет өткізіңіз, майдалап туралған пиязбен, жұмсартылған сары маймен, шикі жұмыртқамен, тұзбен, ұнтақталған қара бұрышпен араластырыңыз (2 шай қасық су құюға болады). Котлеттерді 8-10 г шарлар түрінде кесіңіз де, тұзды суға 5-6 минут қайнатыңыз. Сорпадан котлеттерді алып тастаңыз және оларды су моншасында сорпада қызмет еткенге дейін сақтаңыз. Котлеттерді пісіруден алынған сорпада борщты әдеттегідей пісіріңіз. Бұршақтарды бөлек қайнатыңыз және оларды борщқа сорпамен бірге дайын болғанға дейін 10-15 минут бұрын қосыңыз. Соңында борщты тұзбен және аскөк шөптерімен ұсақталған сарымсақпен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде борщ қосылған табаққа фрикаделькалар, қаймақ салып, шөптерге себіңіз.