Қара өрік қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара өрік - 30 г, кептірілген ақ саңырауқұлақтар - 8 г, қызылша - 100 г, қырыққабат - 60 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, ас маргарині - 10 г, қант - 5 г, сірке суы 3%- 8 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, бұрыш, қалампыр. Көкөністерді жолақтарға кесіңіз. Жуылған қара өрікті дайындалған қызылшамен бірге саңырауқұлақ сорпасына салып, борщты әдеттегідей пісіріңіз. Егер борщ көп мөлшерде пісірілсе, онда порцияға дұрыс бөлу үшін қара өрікті бөлек пісіріп, сорпаны борщқа құйыңыз. Қайнатылған саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, дәмдеуіштермен бірге (лавр жапырағы, бұрыш 2-3 дана қалампыр 10 порцияға) борщқа қосыңыз. Борщқа қара өрік, қаймақ және шөптермен бірге қызмет етіңіз.