Құлақтары бар борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 100 г, қырыққабат - 60 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, ас маргарині - 10 г, қант - 5 г, сірке суы 3%- 8 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер, құлаққа: қарақұмық жармасы - 20 г, сары май - 5 г, пияз - 15 г, ұн - 25 г, жұмыртқа - 1/8 дана. Борщты жоғарыда сипатталған тәсілдердің бірімен дайындаңыз. Қарақұмықтан ботқаны пісіріп, оны майдалап туралған пиязбен араластырыңыз. Ұннан, жұмыртқадан, судан және тұздан қамыр илеп, жұқалап илегеннен кейін өлшемі шамамен 7х4,5 - 8х5 см болатын гауһар пішіндерге кесіңіз. Қамырдың шеттерін жұмыртқамен сулаңыз, содан кейін ботқаны пиязбен толтырыңыз және шеттерін біріктіріңіз. Құлақтарды пісіру парағына немесе қуыруға арналған табаға салыңыз, түбін майлап, маймен себіңіз де, пеште пісіріңіз. Борщқа құлақ, қаймақ және шөптермен бірге қызмет етіңіз.