Жасыл борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 60 г, картоп - 100 г, сәбіз - 20 г, пияз - 5 г, пияз - 10 г, жасыл пияз - 15 г, қырыққабат сорпасы - 50 г, шпинат - 50 г, ұн - 3 г, томат пюресі - 15 г, үстел маргарині - 10 г, қант - 3 г, сірке суы 3% - 5 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Қызылшаны жолақтарға кесіңіз, тұз себіңіз, сірке суын құйыңыз, араластырыңыз, ыдысқа салыңыз, сорпадан жиналған майды, томат пюресін, қантты, тұзды, сірке суын қосып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Майға жолақтарға кесілген сәбіз, ақжелкен мен пиязды құтқарыңыз. Қайнаған сорпаға немесе суға кесектерге кесілген картопты салып, қайтадан қайнатыңыз, бұқтырылған қызылшаны, қуырылған тамырларды қосып, борщты жұмсақ болғанша пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын қымыздықтың, шпинаттың, жасыл пияздың туралған жапырақтарын борщқа салып, ақ тұздық пен дәмдеуіштермен (лавр жапырағы, бұрыш) дәмдеңіз. Борщқа қаймақ пен шөптермен бірге қызмет етіңіз.