Картопсыз борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 100 г, қырыққабат - 60 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, шошқа майы - 10 г, қаймақ - 10 г, қант - 5 г, сірке суы 3%- 10 г, лавр жапырағы, тәтті бұрыш, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Мұндай борщты жаңа піскен қырыққабатпен де, қырыққабатпен де дайындауға болады. Қырыққабатты қайнаған сорпаға салыңыз, 15 минут қайнатыңыз, бұқтырылған қызылшаны, тамырды, пиязды қосыңыз, тағы 7-10 минут қайнатыңыз, сорпамен сұйылтылған қуырылған ұнды, дәмдеуіштерді, қант пен тұзды қосыңыз. Қызмет көрсетер алдында борщты қызылша инфузиясымен бояуға болады. Оны дайындау үшін қызылшаның бір бөлігін ұсақтап турап, үстіне ыстық су құйыңыз (2: 1), сірке суын құйыңыз, қайнатыңыз және 30 минут қайнатыңыз.