Тұздалған шпрат, хамса немесе тюлька қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Хамса, шпрат немесе тюлька - 50 г, қызылша - 92 г, қырыққабат - 65 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 7 г, пияз - 15 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 15 г, қант - 5 г, сірке суы 3%- 5 г, қаймақ - 15 г, шөптер, тұз. Шпратты, хамсаны немесе түлкіні шайыңыз, бастары мен ішін алыңыз. Тұздылығы 12% -дан жоғары балықты 1-2 сағат бойы жібітіңіз. Пішінді жақсырақ сақтау үшін балықты ұнға салып, қуыруға болады. Дайындалған балықты көкөністермен бірге суға салып, борщты әдеттегідей пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақты борщқа салыңыз да, шөптерге себіңіз.