Балық пен шаяннан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Балық филесі - 70 г, май - 10 г, ұн - 15 г, балық сорпасы - 350 г, балдыркөк - 5 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/5 дана., сүт - 100 г, қатерлі ісік майы - 15 г, шаян - 1 дана., балық бауыры - 30 г немесе тұшпара - 50 г. Балық филесін (көксерке, сазан, лосось және т.б.) жіберіңіз. Балық сорпасында (Құлақ) дайындалған ақ тұздыққа бұқтырылған балықты, балдыркөк бұтағын қосып, баяу отта 10-15 минут қайнатыңыз. Балықты тұздықпен бірге сүртіңіз, қайтадан қайнатыңыз, қажетті консистенцияны беру үшін сорпаны қосыңыз. Сорпаны жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасы мен қатерлі ісік майымен дәмдеңіз. Гарнир ретінде табаққа тазартылған туралған қатерлі ісік мойындары мен тырнақтарын, қайнатылған сазан бауырының кесектерін, бурбот немесе көксерке немесе дайын балық тұшпараларын салыңыз.