Балық солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Стерлет - 125 г, жаңа көксерке - 122 г, белуга немесе бекіре - 123 г, бас мөлшері - 75 г, пияз - 50 г, тұздалған қияр - 35 г, каперс - 10 г, зәйтүн - 25 г, зәйтүн - 8 г, қызанақ пюресі - 25 г, май - 20 г, лимон - 1/10 дана., лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Бекіре тұқымдас балықтардың шикі балықтарын бір порцияға 3-4 данадан, ал көксерке филесін 1-2 данаға кесіңіз. Бекіре тұқымдас балықтарды бір минут қайнаған суға батырыңыз. Басты (Шеміршекті) пісірілгенге дейін пісіріңіз. Қалған өнімдерді солянка құрама етіне арналған сияқты дайындау керек. Гарнирді, балықты, лавр жапырағын, бұрышты қайнаған балық сорпасына салып, 10-15 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында туралған қайнатылған шеміршектерді қосыңыз. Солянка қосылған табаққа қара зәйтүн, лимон, шөптерді салыңыз немесе бөлек қызмет етіңіз. Егер көп мөлшерде порция дайындалатын болса, онда дайындалған өнімдерді - балықты, гарнирді, дәмдеуіштерді - кастрюльге (Белгілі бір мөлшерде) салып, тоңазытқышта сақтау керек. Сорпаны ыстық күйде ұстаңыз. Қажет болса, бұқтырылған табалардағы өнімдерді ыстық балық сорпасымен құйып, солянканы 10-15 минут қайнатыңыз. Бұл әдіс ходжеподжды тапсырыс бойынша (бөліп-бөліп) ұсынған кезде де қолданылады. Бұл жағдайда дайындалған тағамдарды ыдыстарға салып, 10-15 минут пісіру керек.