Қатерлі ісікке қарсы сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бекіре, белуга немесе бекіре бекіресі - 123 г, басы - 75 г, балық сүйектері - 75 г, сәбіз - 40 г, ақжелкен - 30 г, балдыркөк - 10 г, пияз - 20 г, май - 25 г, ұсақ шаян - 3 дана., қызанақ пюресі - 5 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер, тұшпара массасы үшін: көксерке (Филе) - 50 г, сүт - 50 г, бидай наны (үгінді) - 10 г, жұмыртқа (Ақуыз) - 13 г. Құрамына осы сорпа кіреді балық сорпасы, туралған түрінде гребешков пассированные коренья (Петрушка, сельдерей, сәбіз), пияз, не сваренная буыны шоқыр немесе осетрина, не кесек - қортпа, пісірілген хрящи, фаршированные шаяндар, кнели, тазартылған рак мойны, клеш - да және раковое майы. Қатерлі ісік сорпасын аз мөлшерде дайындаған кезде, жартылай фабрикаттар салқындатылған кезде, қызмет етер алдында құтқарылған көкөністерді, балықтың бір бөлігін, шеміршек бөліктерін, толтырылған шаяндарды, толтырылған металл ыдысқа салуға болады. мойын, тырнақтар, тұшпара және қатерлі ісік майы. Өнімдерді сорпамен құйыңыз және баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Сорпаны қайнатылған ыдыста қызмет етіңіз, бөлек пісірілген тұшпараны салыңыз да, шөптерге себіңіз. Егер көп мөлшерде порция дайындалса, онда тамырлар мен пиязды аздап құтқарып, қайнаған сорпаға салып, 15-20 минут пісіру керек. Пісіру басталғаннан кейін 5-10 минуттан кейін толтырылған шаяндарды салып, дәмдеуіштерді (лавр жапырағы, бұрыш), сары майды қосып, сорпаны пісіру аяқталғанға дейін 2-3 минут бұрын бұрын бөлек пісірілген тұшпараларды салыңыз. Қызмет көрсетер алдында сорпаға қыздырылған табаққа салыңыз: балықтың бір бөлігі, туралған шеміршек, қатерлі ісік мойындары мен тырнақтары, сорпаны құйып, шөптерге себіңіз. Шаяндарды өңдеу. Тұзды суға қайнатылған шаяндарда мойындарды, тырнақтарды бөліп, оларды тазалаңыз. Қабықтарды ішкі бөліктерден босатыңыз, жуыңыз, арнайы дайындалған тұшпара массасымен толтырыңыз және сорпада немесе тұздалған суда 10-12 минут қайнатыңыз. Кнелді массаны дайындау. Көксерке целлюлозасы мен сүтке малынған ұнтақталған нанды ұсақ торлы ет тартқыштан екі-үш рет өткізіп, содан кейін сүрткіш машинадан өткізіңіз немесе жиі електен сүртіңіз. Пюре массасына жұмыртқаны қосып, сүтті біртіндеп қосып, шпатламен жақсылап шайқаңыз. Осыдан кейін массаны тұздап алыңыз. Кнельдерді дайындау. Тұшпараларды шаянға толтырылған сол тұшпара массасынан дайындаңыз. Массаны қағаз түтікшеден қатерлі ісік мойындары түрінде маймен майланған пісірме табаққа жіберіңіз. Осыдан кейін суды немесе сорпаны құйып, 85-90 С температурада 5-6 минут пісіріңіз. Дайын тұшпараларды сорпасы бар кәстрөлде сақтаңыз. Қатерлі ісік майын дайындау. Ерітілген сары майға