Еділ стиліндегі бекіре сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бекіре басы - 1,5 кг, бекіре - 1 кг, пияз - 150 г, қызанақ - 300 г, бұрыш бұршағы - 10 г, лавр жапырағы - 2 дана., ақжелкен мен аскөк - әрқайсысы 10 г, күріш - 50 г, жұмыртқа (Сарысы) - 2 дана., қаймақ - 100 г, дәміне қарай тұз. Бекіре тұқымдас балықтың басын бөліктерге бөліп, пияз, бұрыш және лавр жапырақтарымен бірге кастрюльге салып, үстіне су құйып, шеміршек жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Сорпаны дуршлаг, шеміршек және балық кесектері арқылы басынан ағызып, сорпаны құйып, суытыңыз. Сорпаны отқа қойыңыз, күріш пен қызанақты қосыңыз, қабығынан тазартыңыз және тілімдерге кесіңіз, 10 минуттан кейін бекіре тұқымдас балықтарды бөліктерге бөліп, сол жерге түсіріңіз. Дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз, басынан бөлінген пісірілген шеміршек пен балықты төмендетіңіз, қаймақпен дәмдеңіз, сарысымен езіңіз, туралған шөптерге себіңіз.