Күріш қосылған қой етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қой еті - 120 г, сәбіз - 20 г, күріш - 30 г, пияз - 20 г, қой майы немесе ас маргарині - 10 г, ұн - 5 г, бұрыш, шөптер. Қойды бір порцияға 2-3 бөлікке бөліп, еріген қой майы немесе асханалық маргарин қосылған ыдысқа салып, аздап қуырып, үстіне су немесе қой сорпасын құйып, ет дайын болғанша пісіріңіз. Сәбіз мен пиязды ұсақтап тураңыз, құтқарыңыз, ұн қосыңыз және тағы 2-3 минут пісіруді жалғастырыңыз, сорпаны құйып, баяу отта пісіріңіз. Сорпаны електен ағызып, қайтадан қайнатыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. Күрішті бөлек тұзды суға қайнатыңыз. Сорпаны ет кесектерімен, күрішпен және шөптермен бірге беріңіз.