Жарма қосылған картоп сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Картоп - 100 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 немесе пияз - 10 г, жарма (інжу арпа, күріш, жарма және т.б.) - 30 г, кілегейлі маргарин - 10 г. Тамырлар, 5-6 мм текшелерге кесіліп, майдалап туралған пиязды маймен құтқарыңыз. Інжу арпасын ленинградтық маринадталған қияр сияқты дайындаңыз, күрішті жуып, қайнаған суға 3-5 минут, тарыны 2-3 минут салып қойыңыз, содан кейін елекке тастаңыз, жарманы електен өткізіңіз. Дайындалған жармаларды қайнаған сорпаға немесе суға салып, барлығын қайнатыңыз, текшелерге кесілген тамырлар мен картопты қосыңыз. Сорпаны пісіру аяқталғанға дейін 10 минут бұрын жарманы құйыңыз. Сорпаны 20-25 минут қайнатыңыз, пісіру аяқталғанға дейін тұз қосыңыз.