Ленинградтық рассольник
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Картоп - 100 г, інжу арпа - 30 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 10 г, пияз - 10 г, тұздалған қияр - 30 г, ас маргарині - 10 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Тұздықтың бұл түрін ет сорпасында әр түрлі ет өнімдерімен, балық сорпасында - балықпен, сондай-ақ жаңа піскен немесе кептірілген порчини саңырауқұлақтарымен дайындайды. Сұрыпталған және жақсылап жуылған інжу арпасын қазанға құйыңыз, қайнаған суға немесе сорпаға құйыңыз (1 кг жармаға 3 литр), қазанды қақпақпен жабыңыз, пештің бүйіріне қойыңыз және жарманы 40-60 минут қайнатыңыз. Картопты текшелерге, тамырларды ірі жолақтарға кесіңіз, пиязды тураңыз. Майға тамырлар мен пиязды құтқарыңыз. Қияр Мәскеудегі бүйрегі бар маринадталған қияр сияқты дайындалады. Қайнаған сорпаға буға пісірілген інжу арпасын салып, 40-50 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 15-20 минут бұрын пассивті тамырларды, картопты, шөптер шоғырын, содан кейін қияр, лавр жапырағы, бұрыш қосыңыз. Пісірудің соңында тұздықты қайнатылған, сүзілген қияр тұздығымен дәмдеңіз.