Ленинградтық Рассольник (0,5 л)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 100 г, інжу арпа 30 г, сәбіз 20 г, ақжелкен 5 г, пияз 10 г, пияз 10 г, тұздалған қияр 30 г, ас маргарині 10 г, қаймақ 10 г, шөптер 5 г, лавр жапырағы, бұрыш, дәміне қарай тұз, қияр тұздығы.
Сипаттамасы Тұздықты ет сорпасында ет өнімдерімен, балық сорпасында балық өнімдерімен, сондай-ақ жаңа піскен немесе кептірілген порчини саңырауқұлақтарынан жасалған саңырауқұлақ сорпасында дайындауға болады. Сұрыпталған және жақсылап жуылған інжу арпасына 8 табаға құйыңыз, қайнаған суға немесе сорпаға құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және 40-60 минут қайнатыңыз. Картопты текшелерге, тамырларды ірі жолақтарға кесіңіз, пиязды тураңыз. Тамырлар мен пиязды маргаринге жіберіңіз. Дөрекі қабығы мен тұқымынан аршылған қиярды жолақтарға немесе гауһар тастарға кесіп, бөлек ыдысқа салып, картоп дайын болғанға дейін дерлік пісірілгеннен кейін сорпаға салыңыз, әйтпесе картоп қатты болады. Сорпаға тұздалған тамырларды, пиязды, шөптерді, лавр жапырағын, бұрышты қосыңыз. Пісірудің соңында тұздалған қиярды сүзілген қайнатылған қияр тұздығымен дәмдеңіз. Тұздалған қиярмен бірге қызмет еткенде, ет немесе балық өнімдерін табаққа салыңыз немесе саңырауқұлақтарды ұсақтаңыз. Бөлек қаймақ, сүзбе қосылған ірімшіктерге қызмет етіңіз, ал балықпен тұздалған қиярға - ашыңыз.