Питерлік тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы орташа картоп 5-6, бір стақан жарма (бидай, інжу арпа, сұлы жармасы), орташа сәбіз 1, ақжелкен 1 тамыр, пияз 1, сары май 2 ас қасық, орташа тұздалған қияр 2, томат пюресі ас қасық, қияр тұздығы 1/2 кесе, тұз, бұрыш, дәміне қарай лавр жапырағы, сорпа немесе су 2 л. Маринадталған қияр әр түрлі ет өнімдерімен (500-600 г), вегетариандық, жаңа піскен немесе кептірілген саңырауқұлақтармен (5 - 6 дана) ет сорпасында дайындалады. Жармаларды сұрыптаңыз, жақсылап шайыңыз, үш толық емес стакан қайнаған суға құйыңыз, баяу отқа қойыңыз және жұмсарғанша бумен пісіріңіз. Сорпаны ағызып, жарманы шайыңыз. Карто-фельді текшелерге, сәбізді және ақжелкенді тілімдерге, пиязды жарты сақинаға кесіңіз. Томат пюресі қосып, тамырлар мен пиязды майға қуырыңыз. Қиярды үйдегі маринадталған қияр сияқты дайындаңыз. Қайнаған сорпаға жарманы салып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Пісірудің аяқталуына 15-20 минут қалғанда картоп, қуырылған қабық, қияр қосыңыз. Пісірудің соңында тұзды қиярды тұзды ерітіндімен, дәміне қарай тұзбен дәмдеңіз.