Молдаван тілінде қалақай қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қалақай - 100 г, қымыздық - 100 г, картоп - 60 г, күріш - 10 г, сәбіз - 10 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 15 г, қызанақ пюресі - 15 г, еріген сары май - 15 г, қаймақ - 15 г, жұмыртқа - 1/2 дана., шөптер - 5 г, лавр жапырағы, тәтті бұрыш, қалампыр, тұз. Жас қалақайларды сұрыптаңыз, шайыңыз, 2-ден 3 минутқа дейін бумен пісіріңіз, елекке тастаңыз, үстіне суық су құйыңыз, дайын болғанға дейін қақпақтың астына қойыңыз, содан кейін сүртіңіз. Томат пюресі мен еріген сары маймен туралған тамырлар мен пиязды құтқарыңыз. Ыстық саңырауқұлақ сорпасына немесе көкөніс сорпасына қалақай, туралған картоп, күріш салып, 5- 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін қуырылған тамырлар мен пиязды, лавр жапырағын, хош иісті бұрыш бұршағын, қалампырды, тұзды, ащы шөптердің шоғырын және пісіру аяқталғанға дейін 5-6 минут бұрын туралған қымыздықты қосыңыз. Пісірудің соңында жасыл желектерді алып тастаңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қатты пісірілген жұмыртқа, қаймақ салып, шөптерге себіңіз.