Кептірілген көкөністерден жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабат - 30 г, сәбіз - 40 г, ақжелкен тамыры - 2 г, пияз - 10 г, картоп - 20 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер, тұз, лавр жапырағы, қара бұрыш бұршақ. Кептірілген көкөністерді сұрыптаңыз, суық сумен шайыңыз және бөлек жібітіңіз, шамамен 10 есе суық сумен жабыңыз, картопты 5 есе сумен жауып, ісінуге 3-4 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін көкөністерді елекке тастаңыз және суды ағызыңыз. Тамырлар мен пиязды маймен алдымен жабық ыдыста, содан кейін қызанақ пюресін қосып, ашық жерде сақтаңыз. Дайындалған сорпаға картопты, қырыққабатты, тамырды, пиязды, құтқарылған ұнды, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын, тұзды салып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қаймақ пен шөптерді салыңыз.