Қырыққабат сорпасы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 60 г, сүйек - 100 г, ашытылған қырыққабат - 120 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 25 г, томат пюресі - 25 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, жұмыртқа - 1 дана., шөптер, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Бұл қырыққабат сорпасын негізінен сиыр, қой, шошқа еті, шошқа басымен дайындайды. Қырыққабатты ұсақтап тураңыз, одан шырынды сығыңыз, қырыққабатты қышқылдығы жоғары суық сумен шайыңыз, сонымен қатар сығыңыз. Дайындалған қырыққабатты кастрюльге салыңыз, май, қызанақ пюресі (10 г), қант, аздап сорпа қосыңыз (Қырыққабат күйіп қалмас үшін), қақпағын жауып, алдымен жоғары температурада, содан кейін баяу отта 2-2,5 сағат қайнатыңыз, кейде араластырыңыз. . Тамырлар мен пиязды текшелерге кесіңіз, сорпадан алынған маймен және қалған пюре қызанақпен құтқарыңыз, бұқтыруды аяқтағанға дейін 10-15 минут бұрын қырыққабатқа қосыңыз. Қайнаған сорпаға дайындалған қырыққабатты тамырымен және пиязымен салыңыз, 20-25 минут қайнатыңыз, содан кейін тұз, лавр жапырағы, қара бұрыш бұршағын, өткен ұнды қосып, тағы 5-10 минут қайнатыңыз. Ұнтақталған ұнмен бірге қырыққабат сорпасына тұзбен езілген сарымсақты енгізуге болады. Қызмет көрсету кезінде табаққа ет, қаймақ және шөптердің бір бөлігін салыңыз. Сіз қырыққабат сорпасына қатты пісірілген, туралған жұмыртқамен қызмет ете аласыз.