Тұздалған көксерке, тюлька, хамса қуырылған қышқыл көксерке
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытылған қырыққабат - 100 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 30 г, томат пюресі - 5 г, ұн - 5 г, тұздалған балық - 75 г, қаймақ - 20 г, өсімдік майы - 30 г, шөптер. Қырыққабат сорпасын жоғарыда көрсетілгендей етіп дайындаңыз. Балықты тазалаңыз, ұнға пісіріңіз, майдың көп мөлшерінде алтын түске дейін қуырыңыз. Қырыққабат сорпасы дайын болғанға дейін 5 минут бұрын қуырылған балықты қосып, 5 минут пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ пен шөптерді табаққа салыңыз. Қуырылған балық қосылған қышқыл қырыққабат сорпасы Балық - 120 г, ашытылған қырыққабат - 120 г, пияз - 40 г, өсімдік майы - 25 г, томат пюресі - 10 г, ұн - 10 г, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, шөптер, тұз. Балықты тазалаңыз, жақсылап шайыңыз, омыртқа сүйегін алыңыз, бөліктерге бөліңіз, ұнға пісіріңіз, өсімдік майына қуырыңыз. Кәстрөлге салыңыз, суық сумен жабыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Пиязды және ашытылған қырыққабатты өсімдік майына қуырып, қайнатыңыз, мезгіл-мезгіл балық сорпасын қосыңыз. Қырыққабатты пассивті қызанақпен дәмдеңіз, бұрыш пен лавр жапырағын қосыңыз, балықты алып тастағаннан кейін барлық балық қорын құйыңыз және тағы 30 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында қайнатылған балық пен шөптерді қырыққабат сорпасына салыңыз.