Хамса, шпрат, майшабақ, тұздалған тюлька қосылған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Хамса, шпрат, майшабақ немесе тюлька - 50 г, ашытылған қырыққабат - 122 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен - 7 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, ас маргарині - 10 г, қаймақ - 15 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Шпратты, хамсаны, майшабақты немесе түлкіні шайыңыз, сұрыптаңыз және басқа ұсақ балықтардың қоспаларын алып тастаңыз. Содан кейін басын және ішін алып тастаңыз. Тұздылығы 12% -дан жоғары балықты 1-2 сағат бойы жібітіңіз. Балықтың пішінін жақсырақ сақтау үшін оны ұнға салып, қуыруға болады. Дайындалған балықты қырыққабатпен бірге қазанға салып, қырыққабат сорпасын әдеттегідей пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ қосып, ақжелкен немесе аскөк себіңіз.