Стерлетті құлақты ағытып ашамыз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сорпа (құлақ) - 400 г, стерлет - 100 г, май - 3 г, сәбіз - 5 г, лимон - 1/15 дана, тұз, бұрыш қара бұршақ, шөптер. Стерлетті тазалаңыз, ішін тазалаңыз және шайыңыз. Терідегі шырышты пышақпен сүртіңіз, балықты майлықпен сүртіңіз, қайнаған суға күйдіріңіз және 20-30 секундтан кейін суық сумен шайыңыз. Құлақтары бар кастрюльге стерлеттің бөліктерін, бұрыш бұршағын салып, 10-15 минут қайнатыңыз. Майдың жылтырлығын қалдырып, пайда болған көбікті алып тастаңыз. Егер балық сорпасының бетінде май аз болса, үгітілген сәбізді майға құтқарып, осы майдың бірнеше тамшысын құлаққа құю керек. Дайын стерлеттен шеміршектерді алып тастаңыз. Табаққа стерлеттің бір бөлігін салыңыз, құлақты құйыңыз да, лимон тілімі мен майдалап туралған ақжелкен немесе аскөкке бөлек қызмет етіңіз. Бөлек, сондай-ақ кулебякқа қызмет етіңіз немесе оны балықпен бірге ашыңыз.