Құлақ суық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сорпа үшін: ұсақ балық - 1000 г, су - 1 л, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 100 г, бұрыш, лавр жапырағы, дәміне қарай тұз. Крутондар үшін: бидай наны - 150 г, сары май - 60 г, 1 нұсқа: дәнді немесе қайнатылған уылдырық - 40 г, лимон, I1 нұсқа: лосось немесе майшабақ - 50 г, туралған жасыл пияз - 5 г.Ұсақ балықты тазалаңыз, шайыңыз, табаға салыңыз, сәбіз, пияз, ақжелкен қосыңыз, суық су құйыңыз, ол өнімдерді жабады, қайнатыңыз, көбікті алып тастаңыз және баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 5-10 минут қалғанда бұрыш бұршағын, лавр жапырағын, тұзды салыңыз. Сорпаны сүзіп, суытыңыз. Салқындатылған сорпаны шыныаяқтарға және оған бөлек уылдырық немесе балық қосылған крутондарға салыңыз. Тосттар. Нанды қалыңдығы 0,7-1 см гауһар тастар немесе төртбұрыштар түрінде кесіңіз, майға қуырыңыз. Үстіне уылдырық қабатын, лимон тілімін немесе тұздалған балықты, жасыл пиязды салыңыз.