Қымыздық сорпасы крутондармен бірге
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қымыздық - 150 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 10 г, ас маргарині - 10 г, сүт - 50 г, жұмыртқа - 3/4 дана., бидай наны - 30 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Қымыздықты қайнатыңыз (нормадан 50%), електен сүртіңіз, қайнаған сорпаға салыңыз, қуырылған көкөністерді қосып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын 2-3 бөлікке кесілген қымыздықтың қалған жапырақтарын, тұз бен дәмдеуіштерді (лавр жапырағы, бұрыш) салыңыз. Жұмыртқаның сарысы (1/4 дана) мен сүттің қоспасын бөлек дайындаңыз, жұмыртқаны қатты қайнатыңыз немесе пакетке салыңыз. Ақ наннан кішкене крутондарды дайындаңыз. Қызмет көрсету кезінде тазартылған қатты пісірілген жұмыртқаның жартысын табаққа салыңыз, жұмыртқа-сүт қоспасын, қырыққабат сорпасын құйыңыз, крутондарды қосып, шөптерге себіңіз. Крутондарды бөлек беруге болады.