Балық қосылған жасыл қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Балық - 350 г, қымыздық пен шпинат - 200 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 50 г, жасыл пияз - 30 г, сәбіз - 80 г, май - 10 г, ұн - 10 г, жұмыртқа - 1 дана., қаймақ - 30 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Дайындалған балықты ішектен шығарыңыз, одан филені терімен, бірақ сүйектерсіз алып тастаңыз, бөліктерге бөліңіз. Сорпаны басынан, құйрығынан, сүйектерінен лавр жапырағы, қара бұрыш бұршағы, ақжелкен тамыры, пияз қосып пісіріңіз. Сұрыпталған шпинат пен қымыздықты аздап суға қайнатып, қайнатпамен бірге електен сүртіңіз. Сәбізді кішкене текшелерге кесіңіз, пиязды тураңыз, майға қуырыңыз, қуырудың соңында майдалап туралған көк пиязды қосыңыз. Балық филесінің бөліктерін тұздап, ұнға салып, екі жағына жартылай дайын болғанға дейін қуырыңыз. Балық қорын сүзіп алыңыз, оған шпинат пюресі мен қымыздық, қуырылған көкөністер, балық, тұз қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. Қаймақ пен қатты пісірілген жұмыртқамен бірге қызмет етіңіз.