Рахман қайнары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бекіре - 50 г, ірі қара балық - 100 г, сорпаға арналған ұсақ балық - 100 г, ақжелкен тамыры - 10 г, балдыркөк тамыры - 10 г, пияз - 15 г, шпинат - 100 г, қымыздық - 50 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 15 г, қаймақ - 10 г, шөптер, дәмдеуіштер. Сорпаны шыршадан немесе басқа ұсақ балықтардан пісіріңіз, пісірудің соңында ақ тамырларды қосыңыз. Сорпаны ағызып, ондағы бекіре тұқымдас балықтардың тұтас буындарын қайнатыңыз. Содан кейін қайнатылған бекірені бөліктерге бөліңіз. Жартылай тұқымды балықтарды сүйексіз филеге кесіңіз, нан пісіріңіз және қуырыңыз. Балық сорпасында жасыл қырыққабат сорпасын қайнатыңыз, қайнатылған және қуырылған балықты саз ыдысқа салыңыз, ыстық қырыққабат сорпасын құйыңыз және "Қапшықта" пісірілген жұмыртқамен бірге қызмет етіңіз. Қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.